Portfolio buro KAAS

Ik ben Odette Bruls. Studeerde marketing, psychologie, voeding & diëtetiek en (wetenschaps)journalistiek. Werk(te) in commerciële, paramedische en onderwijsorganisaties. Heb altijd geschreven en zal altijd blijven schrijven. En blijf mezelf prikkelen en ontwikkelen met een cursus hier en een symposium daar. Zie hieronder een greep uit mijn werk.

Kennis & advieswerk

In opdracht van Voeding & Visie ontwikkelde ik de e-learning Planetary Health Diets voor voedingsprofessionals

Op de Alpro Kennisbijeenkomst “Vrouw & (plantaardige) Voeding” was ik spreker en tevens participant van de bijbehorende podcast.

Voor de bachelor opleidingen Voeding & Diëtetiek van Hogescholen NTI en NCOI werk ik in diverse functies zoals kernteamlid, ontwikkelaar, adviseur en toetscommissielid.

Voor de Universiteit van Tilburg verzorg ik marketingonderwijs en begeleid ik scripties, bijvoorbeeld over consumentengedrag in relatie tot voeding.

Voor een online personal trainer gaf ik voedingsadvies aan de deelnemers van het programma. Onder andere over het thema 'Voeding en de overgang'.

Voor VoeDNet, hét netwerk voor diëtisten in het bedrijfsleven, ben ik bestuurslid.

Voor de Haagse Hogeschool werkte ik als docent bij de opleiding Voeding & Diëtetiek.

Voor Cloetta werkte ik o.a. aan de introductie van light snoep en de internationale uitrol van het suikervrije snoepmerk Dietorelle.

Schrijfwerk

Voor Tekstblad schreef ik een artikel over papier- versus schermleren, wat werkt beter?

Sinds 2019 ben ik vaste columnist bij Univers, het onafhankelijk nieuwsorgaan van Tilburg University.

Voor Voeding & Visie schrijf ik regelmatig, zoals columns en een interviewartikel.

NRC publiceerde mijn opiniestuk over de potentie van hybride vlees

Voor Zuivel & Gezondheid werkte ik mee aan een artikel over voeding tijdens de overgang.

Voor OrthoFyto schreef ik in opdracht diverse artikelen. Zoals over eHealth toepassing bij dieetbegeleiding en over voeding als 'medicijn' bij chronische ziekten.

Voor de Nederlandse Vereniging van Diëtisten schreef ik artikelen (op basis van interviews met diëtisten) voor hun ledenblad NVD Nieuws.

Voor Nederland Voedselland hield ik een verspillingsblog bij.

Voor Margriet werkte mee aan een artikel over clean eating. Voor Voeding Magazine aan een artikel over voeding & de overgang.

Voor foodbloggers Francesca Kookt en Lekker eten met Linda schreef ik gastblogs en gaf ik voedingskundig advies.

Voor mijn afstudeerproject Voeding & Diëtetiek ontwikkelde ik de website en Facebook pagina 'Vrouw & Voeding' (nu inactief).